Aktuality z Brněnského tělovýchovného sdružení

POZOR!!! Velmi důležitá informace pro členské TJ/SK

Štěpán Říha, 03.08.2011

POZOR!!!  Velmi důležitá informace pro členské TJ/SK Informace pro tělovýchovné jednoty a sportovní kluby o neivestičních programech MŠMT ČR na rok 2012. Toto rozhodnutí MŠMT znamená, že BTS Vám již nebude zajišťovat dotace na provoz a údržbu TVZ. Pročtěte si pečlivě nasledujíc informaci.


Informace pro tělovýchovné jednoty a sportovní kluby (TJ/SK, subjekty s vlastním IČ) o neinvestičních programech 2012

Programy státní podpory sportu pro nestátní neziskové organizace pro rok 2012

V souvislosti s vyhlášením Programů státní podpory sportu pro nestátní neziskové organizace pro rok 2012 a uveřejněním Státní podpory sportu pro rok 2012 Č.j.: 18 813/2011-50 na stránkách Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy dne 22. července 2011

http://www.msmt.cz/sport/statni-podpora-sportu-pro-rok-2012

Vás informujeme, že na základě podmínek stanovených ve vyhlášených programech došlo k zásadní změně ve způsobu předkládání žádostí o poskytnutí neinvestičních dotací.

U programu IV. Údržba a provoz sportovních zařízení a programu III – Všeobecná sportovní činnost je nutné, aby jednotlivé TJ/SK své požadavky o poskytnutí neinvestičních dotací uplatnily pouze prostřednictvím Nestátní neziskové organizace (NNO) s celostátní působností, zajišťující celoroční sportovní činnost, tedy příslušného národního sportovní svazu (např. FAČR,ČBF,ČAS, atd.).

Žádosti o poskytnutí neinvestičních dotací nemohou být, tak jako dosud, předkládány za ČSTV centrálně za všechny sdružené subjekty.

TJ/SK, to jest zájemci o poskytnutí státní dotace, nejprve doručí národnímu sportovnímu svazu potřebné údaje o sobě a o požadované dotaci. Jednotlivé národní sportovní svazy použijí na sběr těchto údajů ze svých TJ/SK vlastní metodiku a předpokládá se, že budou své sdružené subjekty informovat vlastními informačními kanály. Následně národní sportovní svazy zpracují žádost o neinvestiční dotaci pro MŠMT, ke které doloží všechny další požadované dokumenty, podle jednotlivých programů.

U programu IV. Údržba a provoz sportovních zařízení musí TJ/SK doručit údaje příslušnému národnímu sportovnímu svazu, u multifunkčních jednot národnímu sportovnímu svazu podle převažující sportovní činnosti, vykonávané na předmětném sportovním zařízení. A to způsobem a v termínu stanoveném jednotlivými národními sportovními svazy a tak, aby svazy mohly předložit zpracované žádosti na MŠMT nejpozději do 30.9. 2011. Vzhledem ke stanovené lhůtě předkládání žádostí je pro zjednodušení a zrychlení způsobu zpracování požadovaných údajů sportovním svazem, případně dále ČSTV nutné, aby každá TJ/SK své údaje a požadavky na výši dotace uvedla ve zjednodušené tabulce, umístěné na stránkách ČSTV (http://www.cstv.cz/zpravy/ostatni/statnipodpora2012.htm), kterou vyplněnou v elektronické podobě doručí příslušnému sportovnímu svazu.V případě nejasností, případně požadavku na upřesnění podmínek pro podání žádostí se prosím obracejte přímo na příslušné národní sportovní svazy. Seznam kontaktů na jednotlivé národní sportovní svazy je uveden na stránkách ČSTV http://www.cstv.cz/sdruzene.htm .

Doporučujeme všem TJ/SK – zájemcům o poskytnutí státní dotace z programu III – Všeobecná sportovní činnost postupovat stejným způsobem, jako u programu IV. To jest uplatnit požadavek u svého národního sportovního svazu a poskytnout mu k tomu veškeré údaje, včetně účelu využití dotace.

Více informací naleznete v mimořádném čísle Zpravodaje ČSTV, vydaného pouze za účelem informovat všechny sdružené TJ/SK v ČSTV o těchto důležitých novinkách (www.cstv.cz), která je přiložen i k této zprávě.

S pozdravem

Mgr.Jan Boháč
generální sekretář
Český svaz tělesné výchovy

na hlavní stránku