Aktuality z Brněnského tělovýchovného sdružení

Finanční podpora spolků provozujících sportovní zařízení

Štěpán Říha, 06.05.2020


Vážení sportovní přátelé,

možnost finanční podpory spolků provozujících sportovní zařízení, které mají hospodářské ztráty způsobené uzavřením sportovišť, dostává reálnější obrysy.

Ztráty na tržbách, které vznikly v důsledků preventivních opatření vlády proti šíření koronaviru, bezprostředně ohrožují existenci a majetek řady sportovních klubů.

ČUS v součinnosti s NSA a s podporou České obce sokolské vyzvala 17. již května předsedu vlády, aby se podobně jako ministerstvo kultury, zasadil o pomoc provozovatelům zařízení.

https://www.cuscz.cz/media/tiskove-zpravy/cus-pozadala-premiera-o-podporu-provozovatelu-sportovist-ve-vysi-1-miliardy-korun.html

Vláda poté minulý týden schválila návrh zákona, kterým bude pomoc umožněna prostřednictvím Národní sportovní agentury, která návrh zákona připravila.

Poslanecká sněmovna má dne 5.5.2020 tento návrh projednávat.

Tiskovou zprávu, kterou ke schvalování návrhu zákona vydala Česká unie sportu 1. května najdete na www.cuscz.cz.

Informujeme Vás proto, abyste sledovaly oficiální informace a byly připraveny včas reagovat na dotační výzvy, které pravděpodobně NSA vypíše v případě schválení státní podpory.

O její možné podobě bude předseda ČUS p. Jansta tento týden jednat společně se starostkou ČOS H. Moučkovou a předsedou SSS ČR Z. Ertlem s předsedou NSA M. Hniličkou.

ČUS bude své členy o situaci nadále průběžně informovat.

Se sportovním pozdravem

na hlavní stránku